***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Ананиев: ГЕРБ е готова да подкрепи правителство и с друг мандат, в т.ч. на ПП. Условна за кандидата на „Възраждане“, хванат дрогиран


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 18 октомври   

 

Кирил Ананиев разкри още, че в случай че не успее да сформира кабинет, партия ГЕРБ е подготвена да поддържа държавно управление и с различен мандат, в това число и на " Продължаваме промяната ", в името на стабилността на страната и при изискване, че програмата му съответствува с целите, заложени в програмата за ръководство на ГЕРБ.

" Ако не се стигне до такава степен, че да сътвори първата политическа мощ държавно управление, тогава вероятно мандата минава на втората политическа мощ. И в случай че тя в действителност е подготвена в този сложен миг да поеме отговорността да възвърне страната в естествения ѝ темп, за какво да не го подкрепим ", съобщи Ананиев пред Българска национална телевизия.

***

Няма смяна в позицията на " Продължаваме промяната ". На този стадий партията няма да взе участие в диалози, водени от парламентьорите Росен Плевнелиев и Соломон Паси, удостовери Костурков.

Според него " на този стадий на тези диалози не им е в този момент времето ".

***

Обрат по делото за ареста на пиара на някогашния министър председател Бойко Борисов – Севдалина Арнаудова. От протокола по делото, качен в деловодството на Административния съд - София-град (АССГ), СТАВА ЯСНО, ЧЕ ПРОКУРАТУРАТА ЗАСТАВА ЗАД ПОЗИЦИЯТА НА Министерство на вътрешните работи Пожарна охрана КАЗУСА - карцерът ѝ е легален, предава bTV.

През март Севдалина Арнаудова бе задържана дружно с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и някогашния финансов министър Владислав Горанов. И тримата заведоха каузи пред Софийския областен съд, а заповедите за задържането им бяха оповестени за противозаконни.

***

Кандидатът за народен представител от “Възраждане ” Чавдар Бахчевански е наказан условно за шофиране след приложимост на кокаин, написа   “24 часа ”.

Той е сключил съглашение с прокуратурата, което в понеделник е утвърдено от Софийския градски съд. Бахчевански е от Пловдив и е спрян за инспекция от Пътна полиция в града на 10 септември, само че делото против него се гледа в столицата поради статута му тогава. Бахчевански е бил на предпоследното 20-о място в листата на “Възраждане ” в Пловдив.

***

***

Дни откакто беше оповестено, че и служителите на реда ще бъдат проверявани за алкохол и дрога, тестването към този момент стартира по места. В Бургаско още в понеделник започнаха инспекциите в разнообразни полицейски ръководства, съобщи Нова тв.

Генади Тенев е зам.-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на чиновниците на работещите в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР). Той увери, че федерацията поддържа тестването на униформените, само че не утвърждава метода, по който това се прави.

„ Има много обезпокоителни неща, да не кажем и незаконосъобразни ”, счита той.

***

Обявен за търсене в Германия българин бе открит мъртъв. 26-годишният земляк е бил в неопределеност от петък. Това оповестиха от полицията нощес, написа Plovdiv24.

Тялото му е открито в пространствата на фабриката Thyssen-Krupp в квартал " Брукхаузен " в Дуисбург.

***

Около 09:15 часа той си е почивал в служебния автомобил на територията на обекта, като от този момент няма и диря от 26-годишния юноша. Полицията е разкрила тялото му късно нощес, на 17 октомври в едно от пространствата във фабриката, в която е работил. Към този миг не е открито по какъв начин тъкмо е умрял.

***

***

***

Украйна упрекна Русия в " похищение " на двама висши чиновници в окупираната от Москва Запорожка атомна електроцентрала, оповестява " Ройтерс ".

Ръководителят на осведомителните технологии на електроцентралата Олег Костюков и Олег Ошек, асистент на шефа на централата, бяха арестувани в понеделник, оповестиха в " Телеграм " от украинската държавна нуклеарна енергийна компания " Енергоатом ".

В момента не се знае нищо за тяхното местоположение или положение, добавя се в изказването.

***

Новият крал на Англия Чарлз III възнамерява ремонти в Закона за регентството, с цел да изключи от листата с наследниците на трона някои свои родственици, чиято известност не се долюбва от поданиците на Короната. А точно принц Андрю, който е упрекнат във връзки с печално известния финансист Джефри Епстайн, както и принц Хари, който дружно със брачната половинка си отпътува да живее в Съединени американски щати и на процедура упрекна фамилията си в расизъм.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР